Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hrozba pro národní bezpečnost? Tou největší je Trump, tvrdí exšéf CIA

Donald J. Trump
Donald J. Trump
Foto: Facebook

Washington - Bývalý ředitel Ústřední zpravodajské služby (CIA) Michael Morell dnes označil za hrozbu pro národní bezpečnost Spojených států republikánského kandidáta na prezidenta Donalda Trumpa.

Realitní magnát je "bezděčným agentem" Ruska, napsal Morell v příspěvku otištěném v listu The New York Times, v němž podpořil na úřad hlavy státu Hillary Clintonovou.

Trump je nejen zcela nekvalifikovaný pro výkon úřadu prezidenta Spojených států, ale byl by i nebezpečným vrchním velitelem, napsal Morell. Miliardář podle něj zastává pozice, které vyhovují ruským, nikoli americkým zájmům.

Putin využil svých schopností z doby, kdy byl sám tajným agentem a odhalil Trumpovy slabosti, aby ho získal na svou stranu, napsal Morell. "V branži tajných služeb bychom řekli, že pan Putin pana Trumpa naverboval jako bezděčného agenta Ruské federace," uvedl někdejší šéf CIA.

Ve svém příspěvku rovněž podpořil Trumpovu soupeřku z demokratického tábora Hillary Clintonovou. Udělám vše, co mohu, pro to, aby se stala prezidentkou USA, napsal.

Témata:  Donald Trump CIA moře

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Hamás - zkratka pro Hnutí islámského odporu

Příměří s Hamásem se vzdaluje? Hnutí zvažuje stěhování z Kataru

Politické křídlo palestinského hnutí Hamás zvažuje přesun z Kataru, napsal americký deník The Wall Street Journal s odvoláním na své zdroje. Podle listu by stěhování zřejmě dále ohrozilo jednání o příměří mezi Hamásem a Izraelem, protože je zprostředkovává právě Katar, kde dlouhodobě pobývá lídr hnutí Ismáíl Haníja.