Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladý Nor somálského původu ubodal v Londýně Američanku

Velká Británie
Velká Británie
Foto: Pixabay

Londýn - Devatenáctiletý norský občan somálského původu ve středu v centru Londýna ubodal Američanku a zranil nožem dalších pět lidí. Muž dnes stanul před soudem.

Ten ho obvinil z vraždy a z pěti pokusů o vraždu a nařídil, že zůstane ve vazbě. Informovala o tom agentura AP. Další soudní stání je naplánováno na 9. srpna.

Motiv Bulhanova činu není příliš jasný. Policie ale vyloučila, že by šlo o terorismus. "Vše nasvědčuje tomu, že tento tragický incident byl vyvolán duševní poruchou útočníka," uvedl již dříve policejní šéf Mark Rowley.

Před soudem dnes také poprvé zazněla jména všech osob, které Zakaria Bulhan, žijící v Londýně od roku 2002, pobodal. Smrtelně zranil čtyřiašedesátiletou Američanku Darlene Hortonovou. Tato bývalá učitelka byla v britské metropoli se svým manželem, profesorem psychologie z Floridské státní univerzity Richardem Wagnerem.

Odlétat z Londýna měli ve čtvrtek, den po útoku. Zraněnými při útoku byli dva občané Austrálie, jeden člověk z Izraele, z USA a z Británie.

Témata:  Velká Británie soudy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy