Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Riu byl při olympiádě nalezen podezřelý předmět, pyrotechnici ho odpálili

BrazílieBrazílie, Rio de Janeiro
BrazílieBrazílie, Rio de Janeiro
Foto: Pixabay

Rio de Janeiro - Brazilští ženisté dnes u trasy olympijského závodu silničních cyklistů kontrolovaným výbuchem zlikvidovali podezřelý předmět.

Oznámila to agentura AP s odvoláním na policejní zdroje. Taška s neznámým obsahem byla zničena nedaleko cílové rovinky a exploze byla slyšet na novinářské tribuně. Panika nenastala, zraněn zřejmě nikdo nebyl.

Cyklisté se v době výbuchu nacházeli asi 70 kilometrů od cíle silničního závodu mužů u pláže Copacabana. Okolí přehradila policie, ale nikdo nebyl evakuován. Závod nebyl přerušen, jeho trasa se podle AP nijak nezměnila.

Podle televize BBC jde už o druhý případ řízené exploze od začátku olympiády. Během zahajovacího ceremoniálu byly s pomocí robotů u volejbalové arény v Riu odpáleny dva podezřelé předměty. Později se ukázalo, že byly neškodné.

Témata:  Rio de Janeiro Olympijské hry 2016

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy