Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nemocný muž zaútočil v Německu, zabarikádoval se v restauraci

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Berlín - Zřejmě psychicky nemocný muž se dnes dopoledne zabarikádoval v jedné z restaurací v centru města Saarbrücken na jihozápadě Německa.

Policisté po marném vyjednávání na dům zaútočili a našli pachatele incidentu spícího na zemi. Muž byl převezen do nemocnice.

Vzhledem k nedávné sérii teroristických útoků na jihu země událost obyvatele města vyděsila. Policie uzavřela centrum Saarbrückenu a pokoušela se s mužem vyjednávat. Útočník, který z balkánské restaurace vyhnal všechen personál, byl podle svědků zakrvácený. Jak ke zraněním přišel, není známo.

Podle nepotvrzených zpráv byl třiačtyřicetiletý útočník příbuzným majitele restaurace. Žádná rukojmí nezadržoval, neměl ani žádné požadavky a nikoho neohrožoval. Ozbrojen oproti prvním zprávám očitých svědků nebyl.

Když členové speciálního komanda vtrhli do objektu, nalezli ke svému překvapení spícího útočníka na zemi. Muže zadrželi a odeslali do nemocnice.

Témata:  Německo

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:01

Počet mrtvých v Pásmu Gaz překročil 34 tisíc

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy