Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šéfa ruské opozice Kasjanova napadly desítky mužů

Ruská policie, ilustrační fotografie
Ruská policie, ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto ABCNews

Moskva - Ve Stavropolu na jihu Ruska byl napaden opoziční politik Michail Kasjanov, předseda liberální strany Parnas a bývalý ruský premiér.

Několik desítek mužů podle očitých svědků zaútočilo na Kasjanovovo předvolební shromáždění, politik výraznější fyzickou újmu neutrpěl.

Kasjanov, který stál v čele ruské vlády v letech 2000 až 2004, byl vystaven fyzickému útoku už na nedávném shromáždění v Rjazani. Údajně útočí stále stejná skupina, jejíž členové na shromážděních vykřikují vulgarismy. Podle moskevského rozhlasu jde o aktivisty prokremelských organizací a kozáckých spolků.

Parlamentní volby se budou v Rusku konat 18. září a Parnas je jedna z mála politických stran, jejichž účast ústřední volební komise povolila. Hlavní ruský opoziční předák Alexej Navalnyj kandidovat nemůže, protože si odpykává podmíněný trest za údajné zpronevěry.

Témata:  Rusko policie Rusko

Související

Aktuálně se děje

18. září 2024 12:21

Taylor Swift vydělala Harrisové 40 000 dolarů. Stačil jeden příspěvek Trumpa

Příspěvek republikánského kandidáta Donalda Trumpa na sociálních sítích, kde vyjádřil nenávist k americké popové zpěvačce Taylor Swift, způsobil, že její fanklub přispěl na kampaň prezidentské kandidátky demokratů Kamaly Harrisové dalších 40 000 dolarů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy