Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po Trumpově mrakodrapu lezl muž. Musela zasahovat policie

Donald J. Trump
Donald J. Trump
Foto: Facebook

New York - Americká policie zadržela ve středu v New Yorku muže, který lezl po mrakodrapu patřícím republikánskému prezidentskému kandidátovi Donaldu Trumpovi.

Na téměř šedesátipatrovou Trump Tower se pokoušel vylézt pomocí speciálních přísavek a jistícího lana. Policisté otevřeli okna a vtáhli muže dovnitř budovy, v níž má ústředí miliadrářův volební tým, uvedla agentura Reuters.

První zprávy o muži lezoucím po povrchu mrakodrapu se objevily na webech okolo 16:00 místního času (22:00 SELČ). O den dříve patrně tentýž člověk umístil na videokanál YouTube nahrávku, v níž svůj chystaný čin zdůvodnil potřebou přitáhnout Trumpovu pozornost a mluvit s ním. Zároveň vyzval lidi, aby pro newyorského realitního magnáta hlasovali v listopadových volbách.

Policisté se jeho pokus snažili ukončit téměř dvě hodiny. Nejprve mu hodili lano, na což nereagoval, poté vysadili několik oken v jeho blízkosti, jimiž jej vtáhli dovnitř.

Témata:  Donald Trump Mrakodrapy

Aktuálně se děje

10:02

Hamás odmítl další nabídku Izraele na příměří

Islamistické hnutí Hamás odmítá současný návrh dohody o příměří a propuštění rukojmí v pásmu Gazy, chce však pokračovat v jednáních. S odvoláním na izraelská média o tom informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy