Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zá méně jak týden bylo v Chicagu postřeleno 99 lidí

Členové SWAT v akci
Členové SWAT v akci
Foto: dodmedia.osd.mil

Chicago - Téměř sto lidí bylo za méně jak týden postřeleno v Chicagu. Zvýšená střelba má za následek i vyšší úmrtnost po střelbě, od začátku roku zemřelo 2500 lidí, což je o 800 více než v tuhle dobu minulý rok.

Od minulého pátku do čtvrtka bylo postřeleno 99 lidí, 24 z nich smrtelně. Rovnou devět osob bylo zastřeleno v pondělí, což je zároveň nejtragičtější den v Chicagu za posledních 13 let, v ten den byl mezi zraněnými i malý chlapec, kterého postřelili když si hrál na verandě.

Podobně vysokou úroveň násilí město nezažilo od roku 1990, informuje server Chicago Tribune. Co je ale podivnější, že se nejedná o žádné pouliční bitvy gangů nebo mafiánů. Ale o incidenty, které na sebe ve většině případů vůbec nenavazují a oběti jsou občané.

To opět vyvolává otázky, jestli se má omezit držení zbraní v USA. V Kongresu už se o tom mnohokrát diskutovalo, proti jsou hlavně Republikáni. Nezměnily to ani nedávné masové útoky na škole v Connecticutu nebo v nočním klubu v Orlandu.

Témata:  USA policie USA zbraně

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 16:44

Kyjev: Situace na frontové linii na Ukrajině se bude neustále zhoršovat

Situace na frontové linii na Ukrajině se v následujících týdnech bude pravděpodobně neustále zhoršovat. Řekl to šéf ukrajinské vojenské rozvědky Kyrylo Budanov v pondělním rozhovoru pro ukrajinskou verzi stanice BBC.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy