Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zaměstnanci ministerstva obrany nemůžou hrát Pokémon GO, bojí se útoku špionů

Mobilní hra Pokemon Go
Mobilní hra Pokemon Go
Foto: Reprofoto YouTube

Washington - Pentagon se obává, že by populární hru Pokémon Go mohli zneužít špióni. Zaměstnanci proto mají nově zákaz "lovu" v jedné z budov amerického ministerstva obrany.

Ministerstvo sdělilo všem, kdo pracují v sídle Pentagonu v Arlingtonu ve státě Virginie, aby se hledání pokémonů věnovali výhradně venku.

Ještě před pár týdny byla uvnitř budovy Pentagonu dokonce takzvaná tělocvična, kde hráči mohou bojovat a cvičit své virtuální svěřence. Ovšem představa, že zaměstnanci hrají v Pentagonu hru, která pečlivě sleduje polohu každého z hráčů, americkou armádu znepokojovala.

Špioni by tak jejím prostřednictvím mohli například zjistit polohu jednotlivých místností. U návštěvníků Pentagonu toto nebezpečí nehrozilo, protože před prohlídkou musejí odevzdat své mobilní telefony.

Témata:  Pentagon USA Pokemon

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy