Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Evropa je ve smutku, Islámský stát naopak slaví a rozdává sladkosti

Islámský stát
Islámský stát
Foto: Reprofoto YouTube

Brusel - Evropa truchlí nad obětmi teroristických útoků v Bruselu. Přihlásil se k nim Islámský stát, jehož členové naopak včera slavili. Zveřejnili fotografie, na kterých rozdávají lidem sladkosti.

Belgie vyhlásila státní smutek, dnes ve dvanáct hodin proběhla i minuta ticha. Mnoho slavných světových památek se rozsvítilo v barvách belgické vlajky. 

Sladkosti a jiné drobnosti vojáci IS rozdávali mužům a dětem v provincii Deir Ezzor na východě Sýrie. Fotografie byly popsány slovy, že tímto slaví radost z úspěšného útoku proti křižákům v Bruselu.

Útok do "srdce Evropy" přišel jen pár dní poté, co byl zadržen Salah Abdeslam, podezřelý z loňských útoků v Paříži.

ISIS celebrate #BrusselsAttacks by handing out sweets in Syria https://t.co/aPZV5MyE9O pic.twitter.com/3zN1DZOVcO

— Daily Mail Online (@MailOnline) March 23, 2016

 

Počet obětí včerejších výbuchů na letišti a stanici metra Maelbeek se již vyšplhal na 34. IS také hrozí Velké Británii a podle jejich slov udeří ještě tvrději. Evropa nyní čelí palčivé otázce, jak se s touto hrozbou na svém kontinentu vypořádat. I když totiž útoky čekala, zabránit jim nedokázala.

Témata:  Islámský stát vlajky

Aktuálně se děje

18. května 2024 11:31

Počasí: Meteorologové varují před bouřkami, hrozí v sobotu i v neděli

V Česku hrozí během probíhajícího víkendu výskyt bouřek. Meteorologové upozornili, že ačkoliv se to stává málokdy, tak předpověď na neděli je jasnější, než na sobotu. Bouřky každopádně hrozí dnes i zítra.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy