Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Panika ve francouzském letovisku: Při útěku se zranily desítky lidí

Francie
Francie
Foto: Pixabay

Paříž - Desítky lidí se zranily při panickém úprku v letovisku Juan-les-Pins na jihu Francie. Panika vypukla kvůli strachu ze střelby, nejspíš šlo ale o výbuchy dělobuchů. Policie celý incident vyšetřuje.

V neděli kolem půl jedenácté večer se v letovisku Juan-les-Pins ozvaly výbuchy podobné střelbě. Lidé začali v panice prchat v obavách před teroristickým útokem. Při zběsilém úprku se zranily desítky lidí.

Francouzská policie popřela zprávy o střelbě či útoku, podle policie šlo o odpálené petardy nebo hlučné auto. I když počet zraněných nebyl upřesněn, portál RT hovoří o 40 zraněných.

Záběry z incidentu ukazují množství lidí, kteří začnou utíkat před zvukem připomínajícím střelbu z automatické pušky. Desítky lidí se zranily a několik jich bylo převezeno s vážnějšími zraněními poté, co byli na ulici pošlapání a ponecháni svému osudu.

Francie se stále vzpamatovává z posledního teroristického útoku v Nice ze 14. července, kdy atentátník kamionem najížděl do davu lidí. Při útoku v Nice zemřelo 85 lidí a dalších 435 bylo zraněno.

Témata:  Francie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy