Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Musíme obnovit mučení teroristů při výslechu, žádá Trump

Donald J. Trump
Donald J. Trump
Foto: Facebook

Washington - Teroristické útoky na bruselském letišti a v metru otřásly celým světem. Kandidát na amerického prezidenta Donald Trump ale situaci okamžitě využil ve svůj prospěch. Volal po tom, aby bylo znovu povoleno mučení teroristů při výsleších.

Donald Trump je svými protimuslimskými názory pověstný a včerejší dění v Bruselu mu chtě nechtě nahrálo do karet. Nejenže útoky ostře odsoudil, ale navrhoval i radikální řešení, jak se s terorismem jednou provždy vypořádat. Jedním z nich bylo i znovuzavedení mučení při výsleších.

"Pevně věřím, že mučením bychom dostali informace z lidí, kteří stojí za takovými útoky, jako je ten v Bruselu," řekl Trump v diskusním pořadu The Today Show na televizi NBC. "Waterboarding je v pořádku," dodal. Tuto mučící techniku, při které má člověk pocit, že se topí, zakázal praktikovat v roce 2009 Barack Obama .

"Tohle se stane i ve Spojených státech!" reagoval na atentáty Trump. "Udeřil bych na Islámský stát tak tvrdě, že byste se všichni divili. Je na čase, aby jejich vojáky někdo nadobro zastavil," odpověděl Trump na otázku, jak by zabránil dalším teroristickým útokům.

Témata:  Donald Trump mučení vězňů

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy