Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dívka obvinila svého otce ze znásilnění. Zachránila ho kniha Padesát odstínů šedi

Kniha Padesát odstínů šedi se dočkala i filmové verze
Kniha Padesát odstínů šedi se dočkala i filmové verze
Foto: Cinemart.cz **www.cinemart.cz**

Londýn - Soudní síň byla plná slz, když se dcera přiznávala, že použila jednu z nejprodávanějších knih poslední doby jako základ pro falešné znásilnění, ze kterého obvinila otce. Muže zachránila advokátka tím, že si knihu na poslední chvíli přečetla.

Advokátka Cathy McCullochová řekla, že by román nikdy nečetla, kdyby nebyla zavolána, aby bránila otce, který byl obviněn z nejméně osmi znásilnění po dobu šesti let, jak informuje server Independent.

Popsala, že s mužem to vypadalo zpočátku velmi špatně. Jeho dcera podala velmi detailní informace o tom, co se dělo a otcova jediná obrana byla "neudělal jsem to". Jenže dívku nakonec detailní popis prozradil.

Při popisování toho, co ji otec provedl, používala určitá slova, fráze a popisy, které se zdály, že jsou od někoho, kdo je mnohem starší. V den soudu se otec náhodou zmínil, že jeho dcera má oblíbenou knížku, která je o milionáři a mladé ženě. To ho pravděpodobně zachránilo od vězení.

"Neměl vůbec ponětí o čem je Padesát odstínů šedi. Ani já jsem toho o ni moc nevěděla," řekla McCullochová. Takže si knihu rozhodla koupit a po rychlém pročtení si všimla, že je příliš mnoho podobností mezi výpovědí dcery a frázemi v knize.

Přesvědčila tedy soudce, aby případ odročil a ona měla tak dostatek času si knížku přečíst. Pak už ji stačilo jen sedm minut křížového výslechu s dcerou, která falešně obvinila otce ze znásilnění.

Dívka se rozplakala a přiznala, že si vše vymyslela jen aby dala otci tvrdou lekci, který na ní měl být údajně přísný a tím ji měl ničit život.

Témata:  znásilnění děti film Padesát odstínů šedi

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 20:44

Stoltenberg: Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy

Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy. Prohlásil to v úterý na návštěvě Polska generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy