Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Záplavy na jihu USA si vyžádaly už osm lidských životů

Povodně, ilustrační foto
Povodně, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Baton Rouge – Jihoamerický stát Louisiana už několik dní sužují záplavy. Ty si pod pátku vyžádaly už 8 životů. Televize CNN uvedla, že záchranáři museli od pátku pomoci zhruba 30.000 lidí, asi 20.000 jich bylo dopraveno do provizorních přístřešků.

Podle tamních médií byl ve 12 okresech státu vyhlášen stav nouze. V některých místech již začíná voda opadat a lidé se mohli poprvé podívat na své zaplavené domy. Škody se ale teprve vyčíslují.

Na mnoha místech se lidé snaží dostat k zatopeným domům, v Baton Rouge od toho ale policie lidi odrazuje a hrozí jim zatčením.

Zřejmě nejvíce zasažený je okres Livingston, kde bylo podle prvních odhadů zničeny tři ze čtyř domů. Podle mluvčí tamní policie postupně vysychají silnice a pomoc začíná nabývat podoby zásobování.

Podle úřadů sice voda na mnoha místech opadá, jinde ale stále hrozí nebezpečí. Hladiny řek a potoků jsou vysoko jižně od města Baton Rouge a lidé se tam snaží chránit domy za pomoci pytlů s pískem.

Témata:  USA povodně v USA povodně

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy