Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útočníci zranili v Německu dva migranty

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Berlín - Ve městě Querfurt východně od Lipska došlo k útoku na uprchlíky. Dva nezletilí Syřané byli zraněni, když je napadli neznámí pachatelé.

V Querfurtu napadli útočníci dva 17leté uprchlíky ze Sýrie. Oba migranti utrpěli zranění na hlavě a na horní části těla.

Policie vyšetřuje incident jako politicky motivované násilí. Útočníci před fyzickým napadením uprchlíky uráželi. Oba mladí migranti šli večer pěšky po ulici a útočníci vedle nich zastavili v autě.

Fyzické útoky na migranty nejsou v Německu poměrně častým jevem, na rozdíl slovních útoků na internetu a žhářských útoků na ubytovny přistěhovalců.  Podle šéfa německé kriminální policie jich už bylo zaznamenáno 45, zatímco za celý loňský rok bylo takovýchto případů 92 a ještě o rok dříve dokonce jen šest.

Témata:  Německo uprchlíci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.