Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump se v průzkumech propadá. Změnil volební štáb

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

Washington - Podle listu The New York Times změnil republikán Donald Trump složení svého volebního štábu, aby tak lépe čelil nepříznivým výsledkům v průzkumech. Dosavadní šéf kampaně Paul Manafort ve funkci ale zůstává.

Trump změnil kompetence dvou klíčových spolupracovníků Kallyanne Conwayové a Stephena Brannona.

Náskok demokratky Hillary Clintonové před Trumpem se pohybuje kolem osmi procent, prudce se navíc v průzkumech zvyšuje procento těch, kdo očekávají vítězství bývalé první dámy. Za poslední tři měsíce se počet voličů očekávajících vítězství Clintonové zvýšil o plných 25 procent, napsal dnes server Politico. Třetina Trumpových stoupenců očekává, že jejich oblíbenec listopadové volby nevyhraje.

List The Wall Street Journal nedávno napsal, že Trump by měl v nejbližší době se svou volební kampaní něco udělat, nebo by měl z boje o Bílý dům odstoupit. Jeho postavení nevylepšila ani aféra s Manafortem, kterého ukrajinská média obvinila, že v minulých letech pobíral miliony dolarů od proruské Strany regionů svrženého prezidenta Viktora Janukovyče.

List The Washington Post s odkazem na osoby z Trumpova okolí napsal, že newyorský miliardář Manaforta respektuje, i když se "cítí izolován a kontrolován lidmi, kteří ho sotva znají".

Témata:  Donald Trump USA

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy