Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Konec zvrácenosti? Muslimský duchovní chce obřízku pro všechny ženy v Rusku

Muslimové
Muslimové
Foto: Pixabay

Moskva - Nejvyšší severokavkazský muslimský duchovní Ismail Berdijev se dnes vyslovil pro zavedení povinné ženské obřízky v celém Rusku. Prý se tak vymýtí zvrácenost.

"Sexualitu žen je třeba omezit. Bylo by dobře, kdyby se obřízka zavedla u všech žen. Ženu přece nejvyšší vytvořil proto, aby rodila a vychovávala děti. Zvráceností by bylo méně," uvedl Berdijev v rozhovoru pro Interfax.

Podle ruských expertů se ženská obřízka v Rusku tajně praktikuje, častá je zejména v odlehlý vesnicích na severním Kavkazu. Operacím jsou údajně vystaveny většinou malé dívky ve věku do tří let, ale v některých případech i dvanáctileté.

Dětský fond UNICEF uvádí, že na světě se obřízce podrobilo 200 milionů žen a že nejčastěji je prováděna v mnoha afrických zemích, na Blízkém východě a v Asii. O praktikování tohoto rituálu na Kavkazu se v Rusku příliš nepíše, stejně jako o nucených svatbách či vraždách ze cti.

Témata:  Rusko obřízka muslimové

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy