Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Británie diskriminuje menšiny? Experti varují před následky

Velká Británie
Velká Británie
Foto: Pixabay

Londýn - Zpráva britského vládního výbor pro rovnost a lidská práva uvádí, že etnické menšiny v Británii stále čelí pevně zakořeněné diskriminaci v mnoha oblastech života.

Etnické menšiny čelí diskriminaci ve školství, zaměstnanosti, bydlení, příjmů, zdravotnictví a justice.

Vláda podle autorů studie musí rychle jednat v době, kdy se od červnového referenda zvýšily útoky proti menšinám. "Musíme zdvojnásobit úsilí a rychle se vypořádat s rasovou nerovností. Jinak hrozí, že se budou v naší společnosti zvyšovat rozdíly a rasové napětí. Když jste v moderní Británii černoch nebo příslušník etnické menšiny, můžete mít často pocit, jako byste žil v jiném světě," apeloval předseda výboru David Isaac, jehož citoval server BBC.

Například černochovi v Anglii hrozí třikrát více než bělochovi, že bude obětí vraždy, anebo že černošští pracovníci vydělávají proti bělošským kolegům v průměru o 23 procent méně. Příslušníci etnických menšin také žijí častěji v chudobě a jsou mnohem méně zastoupeni v policii a justici než běloši.

Témata:  Velká Británie diskriminace

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy