Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čínský student chtěl zabít britskou královnu, snažil se propašovat nůž

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Daily Telegraph

Londýn - V Buckinghamském paláci měli napilno, 25letý Číňan, který studoval na Univerzitě v Sheffieldu měl mít skládací nůž schovaný v botě. Hang Zhang, jak se student jmenoval, přiznal, že chtěl královnu zabít.

I kdyby se mu ale nůž povedl pronést do paláce, tak by měl stejně na královnu nezaútočil, protože zrovna nebyla v Buckinghamu, jak informuje server The Guardian. Muž pak na policii řekl, že se bál čínských vládních agentů, kteří ho podle něj sledovali.

Městský soud nakonec rozhodl, že mladíka neobviní z pokusu o útok na královnu. A to hlavně kvůli jeho duševnímu zdraví. Obviněn byl jen z držení zbraně a do dalšího soudního jednání, které proběhne v půlce září, byl umístěn do psychiatrické léčebny.

Nejedná se ale o první pokus o útok na královnu Alžbětu II. v posledním čtvrt roce. Zvýšená bezpečnost musela být už čtyřikrát, například když se do paláce snažil dostat muž se třemi noži, nebo když se opilý člověk dostal přes plot a 15 minut se bez problémů procházel po pozemku, kde sídlí britská královna.

Témata:  Královna Alžběta II. Londýn Velká Británie

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy