Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V USA se objevily sochy s nahým Trumpem

Nahý Donal Trump bavil celé Spojené státy.
Nahý Donal Trump bavil celé Spojené státy.
Foto: James Bareham

Washington - Obyvatelé několika měst v USA měli ráno o zábavu postaráno. Donald Trump se dočkal velkého množství soch, o které ale patrně nestál. Ukazují ho totiž zcela nahého, napsal server Huffington Post.

Identické sochy v životní velikosti se objevily v New Yorku, v Los Angeles, v San Francisku, v Clevelandu či v Seattlu. Zobrazují Trumpa s vážným výrazem ve tváři a s rukama založenýma na objemném břichu. Sochy ukazují i politikovy genitálie, ovšem část jich chybí. Na plaketě u Trumpových nohou je nápis "císař nemá koule".

Za sochami stojí umělecká skupina Indecline, která už dříve Trumpa kritizovala. Do sdružení se anonymně zapojují autoři street artu. Organizátoři Trumpovy kampaně sochy nijak nekomentovali.

Naked #Trump statue now up in #SanFrancisco. pic.twitter.com/58hjpAPPjJ

— KenWayne (@KenWayneKTVU) 18. srpna 2016

 

Sochy se ale lidem pravděpodobně líbily, sociální sítě brzy zaplavily fotky, na kterých lidé pózovali vedle soch. V New Yorku už byla odstraněna, v dalších městech ale pořád zůstává.

Témata:  Donald Trump USA sochy

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:22

Senátor: Ukrajina by mohla dostat dalekonosné střely ATACMS za pár dní

Podle předsedy senátního výboru pro zpravodajské služby Marka Warmera budou v právě schváleném balíčku 61 miliardové pomoci pro Ukrajinu také taktické rakety ATACMS s doletem až 300 km. Tuto informaci potvrdil v rozhovoru pro televizi CBS.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy