Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Krymu se dějí velké věci: Ruská armáda cvičí ve dvou mořích, na Dálném východě odpálila raketu

Ruská armáda
Ruská armáda
Foto: mil.ru

Moskva - Ruská armáda začala na Krymu nacvičovat logistické operace pozemních a námořních sil. Velké manévry zahájila i Tichomořská flotila na Dálném východě.

V Černém moři jednotky procvičují záchranu hořících plavidel a pomoc poškozeným bitevním lodím a ponorkám.

Do cvičení se zapojily mobilní opravárenské kapacity, tankery s pohonnými hmotami a nákladní lodi určené k zásobování raketami, torpédy a minami, uvádí se ve zprávě ruského ministerstva obrany. Na pozemním cvičišti Opuk na východním cípu Krymu armádní brigáda nacvičuje podporu výsadku námořní pěchoty a materiálně technického zabezpečení vojsk.

Kaspická flotila provedla cvičné střelby raket s plochou dráhou letu Kalibr, které ruská armáda loni nasadila i do ostřelování syrského bojiště. Manévrů se účastní raketové křižníky Dagestán a Tatarstán.

Vojáci na Dálném východě pak trénují ničení nepřátelských ponorek leteckými pumami a z Židovské autonomní oblasti byla pokusně odpálena strategická raketa Iskander, která po letu dlouhém 300 kilometrů úspěšně zasáhla cíl nedaleko řeky Amur.

Témata:  Rusko Ruská armáda Krym

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 16:44

Kyjev: Situace na frontové linii na Ukrajině se bude neustále zhoršovat

Situace na frontové linii na Ukrajině se v následujících týdnech bude pravděpodobně neustále zhoršovat. Řekl to šéf ukrajinské vojenské rozvědky Kyrylo Budanov v pondělním rozhovoru pro ukrajinskou verzi stanice BBC.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy