Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump přiletěl do Louisiany, která se potýká se záplavami. Nikdo ho nečekal

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

Baton Rouge - Donald Trump dnes přiletěl do Louisiany, která se potýká s následky rozsáhlých záplav. Guvernér John Edwards oznámil, že republikánský kandidát na prezidenta předem nezavolal, aby se o návštěvě dohodl.

Trump, jehož doprovází Mike Pence, kandidující na viceprezidenta, naplánoval cestu do Baton Rouge narychlo a zrušil kvůli ní plánovaný program své kampaně, jímž měl být debata o imigraci v New Yorku. Prezident Barack Obama v Louisianě ještě nebyl ani nepřerušil svou dovolenou.

Louisianský guvernér řekl také, že je Trump vítán, chce-li se zapojit do dobrovolnické práce nebo poskytnout dar. Přijíždět kvůli pózování fotografům prý není vítáno.

Agentura Reuters připomenula, že několik lidí z Louisiany naznačilo, že by Obama měl dovolenou v Martha's Vineyard přerušit a navštívit Louisianu. Guvernér Edwards, který je z řad demokratů, ale doporučil, aby Obama s návštěvou několik týdnů počkal.

Také Craig Fugate z federální agentury pro řešení krizových situací (FEMA) řekl, že záchranáři stále musejí vyjíždět k případům a dopravovat prezidenta do postižených míst by znamenalo odčerpání sil určených k těmto pracím. Fugate s Obamou tento týden hovořil telefonicky, prezident vyhlásil stav federální katastrofy a uvolnil mimořádné prostředky na pomoc.

Na většině území východní Louisiany napršelo za 48 hodin 40 centimetrů vody. "Takové úhrny se většinou týkají jenom malých územních enkláv, ale toto je nejrozlehlejší území postižené deštěm, jaké jsme v životě viděl," řekl meteorolog Ken Graham.

Témata:  Donald Trump povodně v USA Barack Obama

Aktuálně se děje

20. května 2024 18:44

20. května 2024 13:17

Pavel tlačí na přijetí eura. Česko podle něj nemá na výběr

Prezident Petr Pavel na konferenci ReVize Česka zdůraznil klíčový argument pro přijetí eura – charakter české ekonomiky, která je výrazně exportní a většinu své produkce uplatňuje v eurozóně. Podle Pavla je ekonomická budoucnost a prosperita České republiky výrazně provázána s eurozónou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy