Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počet obětí útoku v Nice stoupl na 86

Náklaďák vjel do davu lidí v Nice, nejméně 70 mrtvých a sto zraněných (14.7.2016)
Náklaďák vjel do davu lidí v Nice, nejméně 70 mrtvých a sto zraněných (14.7.2016)
Foto: CNN

Paříž - Počet obětí atentátu v Nice, kde útočník 14. července vjel s kamionem do davu lidí slavících francouzský státní svátek, vzrostl na 86.

Svým zraněním v nemocnici podlehl muž, kterého se lékaři více než měsíc pokoušeli udržet při životě. Podle deníku Libération to dnes oznámila státní tajemnice pro pomoc obětem terorismu Juliette Méadelová.

Na přímořské promenádě v Nice útočil jednatřicetiletý Tunisan Mohamed Lahouaiej Bouhlel, který svůj čin podle vyšetřovatelů dlouho připravoval. S 19tunovým nákladním autem vjel do prostoru, kam si lidé po setmění přišli vychutnat ohňostroj při příležitosti oslav Dne pádu Bastily.

Útočník měl společníky a teroristický čin připravoval déle než rok. Na tiskové konferenci to dnes podle agentur AFP a Reuters řekl francouzský prokurátor François Molins.

Podle něj policie zadržela pět osob, které podezřívá z terorismu. Ve sklepě jednoho z nich policie objevila útočnou pušku kalašnikov.

Témata:  Francie teroristický útok ve Francii: nákladní auto najelo do davu

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy