Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na moskevském letišti Šeremeťjevo otevřel obchod výrobce zbraní Kalašnikov

Letiště
Letiště
Foto: Pixmac

Moskva – Na moskevském letišti Šeremeťjevo byl otevřen nový obchod, patří ruskému výrobci zbraní Kalašnikov. Útočné pušky AK-47, které vyrábí, jsou součástí výzbroje ruské armády 70 let a jsou oblíbenou zbraní povstalců na všech kontinentech.

V obchodě však nebude moci tyto skutečné zbraně nakoupit, společnost podle svého prohlášení nabídne pouze suvenýry a plastové modely svých zbraní.

Lidé si tak budou moci koupit zboží jako pera, deštníky, tašky, čepice, maskovací výstroj či trička s nápisem I love AK, tedy miluji AK. Firma v prohlášení zvlášť zdůraznila, že prodávané plastové modely zbraní se na první pohled jasně odlišují od originálu, aby na letišti nevzniklo žádné bezpečnostní riziko.

„Jsme tak rádi, že můžeme poskytnout příležitost každému, aby si odvezl z Ruska suvenýr s naší firemní značkou. Kalašnikov je jednou z nejpopulárnějších značek, která napadne většinu lidí na světě, když slyší o Rusku," uvedl v tiskovém prohlášení marketingový ředitel firmy Kalašnikov Vladimir Dmitrijev.

AK-47 byla první zbraní, kterou firma začala vyrábět. Získala si kultovní status díky svým nízkým výrobním nákladům a spolehlivosti v extrémních podmínkách. Představena byla v roce 1948. Sloužila také prosovětským povstaleckým silám v Africe a Asii. Zbraň se vyrábí také v rámci licence za ruskými hranicemi a zůstává jednou z nejoblíbenějších útočných pušek na světě.

Témata:  Rusko Kalašnikov letiště

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy