Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Británii zabíjelo počasí. Silné bouřky si vyžádaly čtyři oběti

Bouřky, ilustrační fotografie
Bouřky, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Aberdeen – Velkou Británii o víkendu zasáhly silné bouře, které přinesly také několik metrů vysoké vlny. V některých oblastech byly vlny až čtyři metry vysoké. Řádění živlu si vyžádaly čtyři oběti.

Podle agentury DPA je mezi mrtvými jsou mladá žena a její šestiletý syn, 60letý surfař a 30letý muž, kterého srazila vlna ze skály v Cornwallu.

Nejhorší případ se stal na pláži ve skotském Aberdeenu, kde vlna smetla do vody šestiletého chlapce a jeho 13letého bratra, kteří si zde hráli. Na pomoc se jim vydala nejen jejich matka, ale i další dospělí. Do nemocnice muselo být převezeno pět osob, mladšího z bratrů a matku se však nepodařilo zachránit.

V Cornwallu pak 30letý muž s manželkou a dvouletou dcerou vylezli na skálu na pobřeží, odkud je vlna spláchla do moře. Zachránit se podařilo jen ženu a dítě, které je ve vážném stavu v nemocnici.

Témata:  Velká Británie bouře bouřky

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy