Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Islamisté půjdou do izolace. Ve věznicích se jich bojí

Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Londýn - Podle informací BBC chce britská ministryně spravedlnosti Elizabeth Trussová ve věznicích vytvořit zvláštní oddělení pro izolaci islámských extremistů.

Ministryně také hodlá zpřísnit kontroly muslimských vězeňských duchovních a odstranit radikální literaturu z knihoven káznic. Náprava nynějšího stavu by podle Trussové spočívala ve vytvoření zvláštních oddílů v přísně střežených káznicích, aby radikálové nemohli ovlivňovat ostatní vězně.

Se svým plánem Trussová přichází v době, kdy zpráva o situaci v britských věznicích ukázala na lhostejnost k rostoucímu problému zavřených islámských radikálů. Prověrka navíc hovoří o personálu, který se v případě ostřejších opatření obává osočení z rasismu.

Kontrola dále zjistila, že odsouzení radikální muslimové se dožadují toho, aby své velké páteční pobožnosti mohli vykonávat bez dohledu vězeňské ostrahy.

Kritici plánu ale varují, že separace vybraných vězňů by posloužila k jejich oslavování.

Témata:  Velká Británie muslimové věznice

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 12:20

Evropské státy chtějí vrátit na Ukrajinu muže podléhající branné povinnosti

Polsko a Litva jsou připraveny pomoci ukrajinským úřadům vrátit do vlasti muže podléhající branné povinnosti. Uvedli to představitelé obou zemí ve čtvrtek poté, co Kyjev oznámil pozastavení konzulárních služeb pro Ukrajince v zahraničí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy