Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Iráku byl zadržen chlapec, který chtěl spáchat sebevražedný atentát

Irák, centrum Bagdádu
Irák, centrum Bagdádu
Foto: dia.mil

Bagdád - V Iráku byl zadržen chlapec, který chtěl spáchat sebevražedný atentát ve městě Kirkúk na severovýchodě země. Na těle měl pás s výbušninami.

Mladík byl zadržen v neděli v noci, asi hodinu po sebevražedném útoku na místní šíitskou mešitu. Při tomto útoku zemřel jen atentátník. Jaký měl být cíl druhého útoku, již irácká média neuvedla.

Na záběrech, které dnes odvysílala televizní stanice Kurdistan 24 TV, je vidět skupina policistů, kteří drží mladého chlapce, zatímco dva muži odstraňují pás s výbušným materiálem.

K většině atentátů v Iráku se v poslední době přihlásila organizace Islámský stát (IS), která v zemi a také v sousední Sýrii ovládá značné území.

Témata:  Irák teroristické útoky v Iráku

Aktuálně se děje

20. května 2024 18:44

19. května 2024 19:03

Pellegrini připustil, že na kulatý stůl politických stran nedozrál čas

Na kulatý stůl slovenských politických stran zatím ani po atentátu na Roberta Fica (Smer-SD) nedozrál čas, řekl zvolený prezident Peter Pellegrini v neděli. Pellegrini se v týdnu sešel s prezidentkou Zuzanou Čaputovou a navrhl jednání politických subjektů. Občany dnes vyzval, aby se nenechali unést negativními emocemi, které může přinést další politický souboj. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy