Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Letiště muselo být kvůli střelbě evakuováno

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: britishairways.com

Los Angeles - Na letišti v Los Angeles se zřejmě střílelo. Letiště muselo být evakuováno a provoz letadel se zastavil. Policie později zadržela muže v kostýmu filmového mstitele Zorra. Není ale jasné, jestli má střelbu na svědomí a dokonce ani to, jestli nešlo o planý poplach.

Na letišti v Los Angeles vypukl včera chaos. Údajně se tak stalo po střelbě u výdeje zavazadel. Letiště bylo evakuováno a lety dočasně zastaveny. Policie sice dosud střelbu nepotvrdila, ale podle svědků policisté nedaleko letiště zadrželi člověka, který byl oblečený jako filmový hrdina Zorro.

Cestující, kteří se stali svědky střelby, o ní informovali na sociálních sítích. Například Lester Holt popisuje, jak ho varoval člen ochranky letiště slovy: "Výstřely! Utíkej!". Další lidé se svěřují s tím, že výstřely skutečně slyšeli. Reportér Yahoo JP Mangalindan na Twitteru napsal, že po letišti pobíhají střelci a policisté a že on sám leží a kryje se na zemi.

Na letišti po střelbě propukla panika a lidé běželi s křikem z terminálu pryč. Vstup na letiště policie zablokovala a na sociálních sítích se objevují fotografie stovek lidí postávajících u zavřeného letiště. Policie dosud střelbu nepotvrdila, a tak není jasné, jestli šlo o planý poplach. Záběry kamer nicméně zachytily, jak nedaleko letiště tým policistů obklopuje a zatýká muže oblečeného jako Zorro.

Zpráva přichází jen dva týdny poté, co mezinárodní letiště JFK v New Yorku zasáhl planý poplach kvůli údajné střelbě. I tehdy na místě vypukla panika a letiště bylo evakuováno.

Témata:  střelba v USA USA letectví a letadla

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 16:59

Asii zasáhlo extrémní počasí. Teploty zabíjí desítky lidí

Thajské úřady varovaly ve čtvrtek před novou vlnou veder, v důsledku kterých v této zemi přišlo od začátku roku o život už nejméně 30 lidí. Podle agentury AP se extrémní vedra očekávají v metropoli Bangkok, ale také na severu a severovýchodě země. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy