Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policejní honička v Londýně skončila tragicky. Řidič zabil matku se synem

Velká Británie
Velká Británie
Foto: Pixabay

Londýn - Smrtí přibližně desetiletého chlapce a čtyřicetileté ženy skončila policejní honička na jihu Londýna. Pronásledovaný řidič kradeného auta nezvládl řízení a vletěl do chodců na chodníku. Dva lidé při nehodě zahynuli, další tři skončili v nemocnici.

K nehodě došlo po 14 hodině na ulici Lennard Road ve čtvrti Penge na jihu anglické metropole. Třiadvacetiletý mladík v kradeném voze pronásledovaném policií nezvládl řízení a vjel na chodník, kde smetl několik chodců.

Smrtelně zranil přibližně čtyřicetiletou ženu a chlapce, kterému bylo okolo 10 let. Další tři dívky utrpěly vážná zranění. Až dvacítka kolemjdoucích pomáhala nadzvednout vůz, který děti přejel.

"Slyšela jsem houkačky a viděla policejní vozy. Když auta zatočila do ulice, tak jsem slyšela křik a náraz. Běžela jsem tím směrem a viděla jsem na silnici těla. Tak jsem zavolala sanitku. Pod autem jsem viděla pět těl. Dvojčata, jejich tetičku, další dívku a chlapce," popisuje svědkyně Venissa Vassellová, která poskytovala první pomoc.

"Byla jsem z toho zmražená. Podívala jsem se na chlapce pod autem, ale viděla jsem jen kosti a maso a jeho tělo rozdrcené pod autem. Kolemjdoucí zvedli auto a vytáhli je. Starší žena na místě zemřela. U pusy měla pěnu a bylo evidentní, že umírá," uvedla Vassellová.

"Její partner ji držel za ruku, ona umírala. Já mu říkala, že to určitě zvládne, ale to jsem ho jen utěšovala. V obličeji byla studená a rychle zemřela. Pak jsem viděla malou holčičku. Měla zlomené obě nohy. Byla uvězněná pod autem a ječela ´Já necítím své nohy!´. Ptala se na Mackaye, toho malého chlapce. Šla jsem k němu a on se mnou komunikoval," vzpomíná svědkyně na děsivé chvíle krátce po nehodě.

Chlapec ale po příjezdu záchranářů zemřel. Když jí přestalo tlouct srdce, snažila se Venissa oživovat nejstarší oběť nehody. Ženu se jí ale nepodařilo zachránit. "Normálně se spolu bavili, byli úplně v pohodě, jen šli do parku, kde si chtěli užít hezký den, a teď jsou po smrti!" citují traumatizovanou Venissu britská média.

Londýnská záchranka vyslala na místo tři sanitky, dvě vozidla s lékařem a vrtulník. "Bohužel, na místě zemřeli žena a chlapec," uvedla pro list The Independent mluvčí londýnské záchranky. "Ošetřili jsme další tři pacientky, dívky, které měly mnohočetná poranění, se kterými jsme je převezli do nemocnice," dodala mluvčí.

Policisté řidiče, který jim v ukradeném voze ujížděl, zatkli. Viní jej ze zavinění úmrtí nebezpečnou jízdou a z krádeže vozidla. Po nehodě se podle svědků snažil ještě policistům utíkat.

Témata:  Velká Británie nehody aut

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 12:40

Ukrajinské drony zasáhly dvě ruské ropné rafinerie a vojenské letiště

Ukrajinské drony zasáhly dvě ruské ropné rafinerie a vojenské letiště v rámci rozsáhlého útoku, který Kyjev podnikl v noci na sobotu, uvedl podle AFP zdroj z prostředí tamního resortu obrany.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy