Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německo hlásí další útoky migrantů. Odnesly to děti na koupalištích

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Ratingen - Případy o sexuálně motivovaných útocích nebo pokusech o znásilnění, za nimiž stojí uprchlíci v Německu, nejsou v posledních týdnech ničím výjimečné. Jeden z posledních případů je ale skutečně zarážející. Migrant totiž na veřejném koupališti osahával malé holčičky.

Podle serveru Rheinische Post měl dvaapadesátiletý muž z Iráku osahávat na veřejném koupališti Angerbad ve městě Ratingen osmiletou holčičku a její o rok starší kamarádku. K incidentu prý došlo minulý týden.

Obě dívky se muži bránily, podle rodičů dívek je ale zřejmě sledoval už delší dobu. "Nikdo z návštěvníků koupaliště si ale ničeho nevšiml," cituje server matku osmileté dívky. Její rodiče sice přímo na místě nebyli, u bazénu byla ale kromě o rok starší dívenky přítomna i její babička a matka. Obě zasáhly, než mohlo dojít k něčemu horšímu.

Povyku, který obě ženy ztropily, si všimli plavčíci a okamžitě zavolali policii. Ta Iráčana vzápětí zatkla. Mluvčí strážníků následně uvedl, že s mužem probíhá šetření.

Ke znásilnění naštěstí neošlo, přesto je na dívkách znatelná psychická újma. Matka jedné z nich rovněž apeluje na rodiče, aby si své děti pořádně hlídali. Nejde totiž o nic výjimečného. Podobný případ se za poslední dny odehrál například v Essenu, kde měli dvě dívky ve věku 12 a 13 let obtěžovat dva žadatelé o azyl ze Sýrie.

Témata:  Německo uprchlíci sexuální obtěžování

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 19:49

Očkování za 50 let zachránilo přes 150 milionů životů, odhadla WHO

Za uplynulé půlstoletí se díky celosvětovému úsilí v oblasti očkování podařilo zachránit alespoň 154 milionů životů, uvedla ve středu Světová zdravotnická organizace (WHO). Experti zmínili, že největší přínos očkování je patrný u malých dětí. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy