Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Krejčíř byl poslán zpět do nejstřeženější jihoafrické věznice

Radovan Krejčíř
Radovan Krejčíř
Foto: Reprofoto ČT

Johannesburg - Radovan Krejčíř byl opět poslán do přisně střežené věznice v jihoafrickém Kokstadu. Už si ale našel nového právníka, který mu má zajistit pobyt v mírnější káznici.

Krejčíř chce do káznice v Johannesburgu nebo zpět do věznice Zonderwater u Pretorie, kde byl doposud. Informoval o tom dnes jihoafrický zpravodajský server IOL.

Krejčíř byl do Kokstadu přemístěn již jednou, v prosinci 2015, což mu podle vlastních slov ztížilo kontakt s právníky. Do přísně střežené věznice se dostal poté, co policie získala zprávy, že se chystá uprchnout z káznice s volnějším režimem.

V Jihoafrické republice, kde je podnikatel spojován s řadou zločinů, požádal o azyl, což ale komplikuje českou žádost o jeho vydání. Až do vyřešení azylového řízení totiž nemůže být kvůli uprchlickému statusu deportován.

Témata:  Radovan Krejčíř Jihoafrická republika věznice

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy