Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Podle německé důchodkyně byla Osvětim "pouhý" pracovní tábor, soud ji poslal do vězení

Koncentrační tábor Osvětim (německy Auschwitz, polsky Oświęcim)
Koncentrační tábor Osvětim (německy Auschwitz, polsky Oświęcim)
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Berlín - Pravicová extremistka Ursula Haverbecková (87) dostala u soudu ve městě Detmold trest osm měsíce vězení. Podle verdiktu popírala holokaust.

Seniorka z městečka Vlotho, které se nachází v Severním Porýní-Vestfálsku nedaleko Detmoldu tvrdila, že Osvětim byl "pouhý" pracovní tábor. Prohlásila to v dopise detmoldskému starostovi a jednomu deníku.

Při procesu jí pak přitížilo, když o osobě, která přežila holokaust a u soudu vypovídala, řekla, že jde o "údajného svědka", jímž má být prokázána existence vyhlazovacího tábora.

Předsedající soudkyně vyloučila podmínečný trest. Odůvodnila to tím, že Haverbeckové chybí veškerá "soudnost". Agentura DPA poznamenala, že tato pravicová extremistka byla v minulosti už vícekrát odsouzená.

Témata:  Německo holocaust Osvětim

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 16:38

Češi budou ve volbách do europarlamentu vybírat ze 30 uskupení

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy