Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Láska přes internet: Slovenská poslankyně si vzala muslimského uprchlíka

Vlajka Slovenska
Vlajka Slovenska
Foto: Pixabay

Bratislava - Slovenská poslankyně Silvia Petruchová se v sobotu provdala za muslimského uprchlíka Jásira Šahzada, který žije v berlínské ubytovně pro uprchlíky a žádá německé úřady o azyl.

Devětatřicetiletá Petruchová, která byla letos v březnu zvolena do slovenského parlamentu za stranu Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti, se kvůli vážné nemoci pohybuje na invalidním vozíku. Svého manžela - Pákistánce Jásira Šahzada - poznala před rokem a půl přes internetovou seznamku.

"Jeden úžasný muž dnes mi řekl toto: Jsi ta nejlepší kamarádka na světě a jsem si jistý, že ode dneška budeš nejlepší žena na světě," napsala Petruchová na svém Facebooku. Poslankyně přijala přímení svého manžela Šahzada.

Muslim Šahzad přijel do Evropy před osmi lety. Původně žil ve Švédsku, ve kterém studoval farmacii, ale školu nedokončil. V současnosti pracuje jako odborník likvidace odpadu. Nyní žádá o azyl, ale kvůli přísnějším podmínkám není jisté, jestli ho získá.

Manželé se snaží, aby spolu mohli trávit co nejvíce času. Petruchová za ním jezdí do Německa. Svatba nebyla velmi romantická, protože chyběl ženich. Jako žadatel o azyl nemůže opustit Německo a proto se obřad konal v zastoupení. Petruchová zatím neřekla, jestli konvertuje k islámu, ale islámský šátek prý nosit určitě nebude.

Témata:  Slovensko uprchlíci vztahy láska

Aktuálně se děje

9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy