Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Maďarská kameramanka údajně kopala do běženců, byla obviněna z výtržnictví

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Budapešť - Maďarská kameramanka, která před rokem na srbsko-maďarské hranici údajně podrazila nohy uprchlíkovi s dítětem v náručí a kopala do běženců, byla dnes v Budapešti obviněna z výtržnictví.

Oznámila to místní prokuratura. Petra Lászlóová, která kvůli svému činu přišla o práci, se za útoky proti běžencům omluvila, i když se opakovaně snažila svůj skutek obhájit.

Lászlóová působila v ultrapravicově orientované televizní stanici N1TV, blízké krajně nacionalistické straně Jobbik. Video zachycující její útok se dostalo na sociální sítě a vyvolalo v Maďarsku i v zahraničí skandál. Měsíc po incidentu se ruským novinářům svěřila, že po příhodě na hranicích se její život zhroutil a uvažuje o emigraci do Ruska.

Prokurátor Zsolt Kopasz v prohlášení potvrdil, že Lászlóová na běžící uprchlíky skutečně zaútočila. Muže s dítětem ovšem podle něj nezasáhla a její chování navíc nelze hodnotit jako rasově motivované.

Témata:  Maďarsko uprchlíci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy