reklama

Pařížská policie rozbila další „minitábor" migrantů přímo v srdci Paříže. Od loňského června jde už o osmnáctý podobný zátah proti migrantům.

Migranti rozbili tábor u vchodu do stanice metra Stalingrad. Tři týdny v něm žilo asi 500 lidí. Policie však místo ve středu v 6:20 tamního času vyklidila.

Zdroj: YouTube

Většina obyvatel tábora podle francouzských médií pochází ze Súdánu, Eritree, Afghánistánu a Etiopie. Na místě žilo také několik žen a dětí.

Zásah proběhl v koordinaci státní policie, města Paříže a policejního ředitelství. Akce trvala asi dvě hodiny. Během té doby byla stanice metra Stalingrad pro veřejnost úplně uzavřena.

Lidé spali v provizorním táboře na starých matracích, nebo jen na kartonech. Mnozí z migrantů měli svůj majetek zabalený jen v plastovém sáčku.

Lidé byli z tábora přemístěni do ubytovacích zařízení na předměstí Paříže, nebo úplně ven z města, kde budou čekat do doby, než bude zahájen proces žádosti o azyl.

Nejde o první takový zásah, policie za několik měsíců vyklízela dalších 18 podobných „táborů". Jen tento měsíc úřady zasahovaly už podruhé. Dne 7. března byl vyklizen tábor, ve kterém žilo asi 400 lidí. Od té doby se však na místo nastěhovalo několik dalších migrantů.