Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Studentka v Texasu zranila spolužačku, pak se zastřelila

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

Alpine (USA) - Studentka střední školy v americkém Texasu postřelila svou spolužačku a sama pak obrátila zbraň proti sobě.

Ronny Dodson, šerif okresu Brewster na západě Texasu, dnes novinářům sdělil, že při incidentu byl jeden policista postřelen, když ho omylem zasáhl do nohy jeden z jeho kolegů.

Událost se stala ve městě Alpine, které leží necelých 200 kilometrů jihovýchodně od El Pasa. Zbraň policisté našli nedaleko mrtvého těla mladé útočnice, motivy činu ale zatím nejsou známy. Všechny tři školy ve městě byly po střelbě uzavřeny.

Vyšetřování podle Dodsona zkomplikovala hrozba pumovým atentátem v nedalekém univerzitním komplexu, kvůli níž museli policisté místo střelby spěšně opustit. "Něco takového jsme nečekali, nedokážeme si to vysvětlit," řekl šerif novinářům.

Témata:  USA střelba v USA

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy