Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německo potřebuje horní hranici migrantů, jinak to nezvládne, varuje Seehofer

Mnichov
Mnichov
Foto: Pixabay

Schwarzenfeld (Německo) - Bavorská Křesťanskosociální unie (CSU) dnes na přijala sporný dokument, v němž požaduje změny migrační politiky. Chce například stanovit maximální počet 200.000 běženců za rok.

Naopak požadavek na přednostní přijímání křesťanských uprchlíků nakonec zmírnila, informovala agentura DPA.

"Bez horní hranice (počtu přijímaných migrantů) to nezvládneme," uvedl předseda CSU Horst Seehofer. Na rozdíl od dřívějších požadavků dokument přijatý na zasedání ale podle DPA neobsahuje původně plánované ustanovení o přednostním přijímání uprchlíků "z našeho křesťansko-západního kulturního okruhu".

Tento požadavek by se podle přijaté verze neměl vztahovat na uprchlíky, ale jen na klasické přistěhovalce.

Seehofer během dne v rozhovoru s novináři odmítl, že by byl ve sporu s kancléřkou Angelou Merkelovou, po níž dlouhodobě vyžaduje změnu migrační politiky. "Poslední týdny jsem nestrávil ve sporu, ale v konstruktivní formulaci politiky obrácené směrem do budoucnosti," uvedl bavorský premiér.

Témata:  Německo uprchlíci Horst Seehofer

Aktuálně se děje

11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy