Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šéf CSU se chce s CDU dohodnout na migrační politice

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Schwarzenfel (Německo) - Šéf bavorské Křesťanskosociální unie (CSU) a bavorský zemský premiér Horst Seehofer spoléhá na dosažení shody se sesterskou Křesťanskodemokratickou unií (CDU) kancléřky Angely Merkelové v otázce migrační politiky.

Nemůže prý ale zaručit, že se tak stane, řekl dnes Seehofer podle agentury DPA po skončení dvoudenního zasedání stranického vedení v hornofalckém Schwarzenfeldu.

"Chceme pospolitost, nikoliv ale za tu cenu, že bychom obětovali něco z politických principů CSU," prohlásil Seehofer. Proto prý v otázce migrační politiky nemůže zaručit sounáležitost mezi CDU a CSU. A na rozdíl od všech ostatních témat, například daní a důchodu, nechce v této věci předpovídat.

Před nedělním setkáním špiček vládní koalice (CDU, CSU a SPD) v Berlíně Seehofer zároveň zdůraznil, že není možné "donekonečna debatovat", ale musí se i přijímat rozhodnutí. Vládní koalice musí podle něj zůstat akceschopná až do voleb do Spolkového sněmu, které se budou konat v příštím roce.

"Uvidíme, o čem všem bude zítra mluvit kancléřka (Merkelová)," řekl bavorský premiér. Do Berlína prý ale odjede zcela uvolněný.

Témata:  Německo Christlich-Soziale Union in Bayern (CSU) Konzervativní unie CDU/CSU

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy