Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

U Bratislavy havarovala loď, kapitán byl opilý

Vlajka Slovenska
Vlajka Slovenska
Foto: Pixabay

Bratislava - U obce Vojka nedaleko Bratislavy dnes ráno narazila do břehu Dunaje výletní loď se 150 lidmi na palubě. Informovala o tom slovenská média.

Podle agentury TASR nebyl při kolizi nikdo zraněn, nebyla nutná ani evakuace cestujících. Do nemocnice byl odvezen kapitán lodi, jemuž se udělalo špatně. Testy pak u něj prokázaly alkohol v krvi.

Asi 130metrů dlouhá výletní loď plující pod švýcarskou vlajkou se na Dunaji otočila napříč směru plavby a zapíchla se špičkou přídi do břehu. Nehoda se stala u obce Vojka nad Dunajem asi 40 kilometrů jižně od Bratislavy. Na místo dorazili záchranáři, nikdo ale nebyl zraněn.

Na místo nehody přijeli ministr životního prostředí László Sólymos a ministr dopravy Árpád Érsek, kteří na společné tiskové konferenci oznámili pravděpodobnou příčinu nehody.

Témata:  Slovensko lodní doprava lodní havárie

Aktuálně se děje

17. května 2024 13:22

Izrael v Haagu uvedl, že válka v Pásmu Gazy je tragická, ale ne genocida

Izrael v pátek na půdě Mezinárodního soudního dvora (ICJ) v Haagu uvedl, že válka v Pásmu Gazy je tragická, nejde však o genocidu. Reagoval na tvrzení Jihoafrické republiky (JAR), která ještě v prosinci podala stížnost vůči Izraeli za údajnou genocidu. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy