Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Paříži byl zadržen nezletilý chlapec kvůli podezření z přípravy teroristických útoků

Francie
Francie
Foto: Pixabay

Paříž - Francouzská policie v Paříži zatkla nezletilého mladíka a vyslýchá ho kvůli podezření z přípravy teroristických útoků.

S odvoláním na vyšetřující kruhy o tom dnes informovala agentura AFP. Premiér Manuel Valls v rozhovoru s francouzskými médii řekl, že ve Francii je kvůli radikalizaci sledováno 15.000 osob. Ve čtvrtek bylo zatčeno komando žen, jež připravovaly útok na nádraží v Paříži.

"Uvědomuji si váhu toho údaje - můžeme počítat s tím, že je sledováno 15.000 lidí, jež se právě radikalizují," řekl Valls rozhlasu Europe 1, stanici iTELE a listu Les Echos.

Valls neposkytl informaci, zda sledování osob zajišťují tajné nebo sociální služby. Dosud se hovořilo o 10.000 lidech sledovaných ve Francii tajnými službami kvůli radikalismu.

Od začátku roku bylo kvůli kontaktům s teroristickými kruhy zadrženo 300 lidí. "Kromě toho máme 700 francouzských radikálů nebo lidí v minulosti pobývajících ve Francii, kteří nyní bojují v Iráku a v Sýrii," řekl premiér.

Témata:  Francie terorismus

Aktuálně se děje

17. května 2024 18:27

EU uvalila sankce na Voice of Europe, posvítila si i na ruská média

Evropská unie sankcionovala čtyři mediální subjekty, které šíří ruskou propagandu. Kromě agentury RIA Novosti a deníku Izvestija a Rossijskaja Gazeta byly uvaleny sankce také na platformu Voice of Europe, kterou Česko už na konci března umístilo na národní sankční seznam. O sankcích informovala Rada EU. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy