Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Děti v Rusku terčem propagandy? Ministerstvo obrany promítá animovanou pohádku o tanku

Ruská pohádka o tanku T-34 je určena hlavně dětem
Ruská pohádka o tanku T-34 je určena hlavně dětem
Foto: YouTube

Moskva - Děti v Rusku nejsou příliš odlišené od těch v Evropě. Chodí do školy, hrají si, dělají úkoly a měly by poslouchat rodiče. Dívají se i na pohádky, které ale nejsou o princeznách a čarodějích, jak bývá zvykem, nýbrž o tancích.

Ruské ministerstvo obrany v předvečer oslav Dne tankistů připravilo animovaný film určený dětem. Pod názvem Co je to tank? se skrývá příběh o legendárním tanku T-34 a jeho zásluhách v ruské historii.

Děti se tak z filmu například dozví, že tank "dokázal zlomit průběh války v bitvě v Kurském oblouku" a že je spojen se dnem, kdy byl před 70 ustanoven Den tankistů.

Příběh pohádky je jednoduchý. Vnučka bývalého tankisty vypráví ve verších o roli a významu tanku T-34. Hovoří o jeho posádkách, konstruktérech a vychvaluje vítězství ve Velké vlastenecké válce.

Témata:  Rusko Ruská armáda tanky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy