Bruce Springsteen při koncertě v Pittsburghu poslal Trumpovi hodně ostrý vzkaz (1:52) | video: YouTube

Springsteen se v rámci svého koncertního turné zastavil také v Pittsburghu a při té příležitosti poslal republikánského prezidentského kandidáta Donalda Trumpa do míst, kam slunce nesvítí. „No, někdo mi dal výtisk ústavy Spojených států amerických. Na přední straně se píše: Jdi do p*dele, Trumpe. A tohle to jeho přání," řekl zpěvák rozvášněnému davu fanoušků.

Není to poprvé, co se Springsteen vyjadřoval k politickým a celospolečenským tématům. Podle serveru Breitbart už v dubnu frontman skupiny E Street Band zrušil koncert v Severní Karolíně, čímž chtěl „bojovat proti předsudkům a fanatismu." Springsteenův protest reagoval na krok tohoto zákona který se týkal omezení práv transgenderových lidí i celé LGBT komunity.

Proti Trupmovi se už vymezili i další umělci jako zpěvačka Sher. Ta se domnívá, že republikánský kandidát nechce udělat „Ameriku opět skvělou", jak hlásá ve své kampani. Místo toho ji prý chce mít „bílou a heterosexuální". Zpěvačka to uvedla na večírku jeho protikandidátky Hillary Clintonové.

Najdou se ale i tací, kteří Trumpa naopak podporují. Na jeho stranu se postavil třeba slavný herec a oscarový režisér Clint Eastwood, který tvrdí, že už má dost politické korektnosti. Podobně se vyjádřila i akční legenda a častý námět vtipů – Chuck Norris.

Pokud by se do Bílého domu dostala Clintonová, mělo by to podle něj „monumentální následky", protože by „jistě rozebrala nebo zničila to, co zbylo z naší republiky", uvedl podle serveru The Washington Times Norris. Trump pak podle něj znamená pozitivní změny a je „přínosem pro lidi, kteří to nejvíce potřebují". „On bude za nás postaví – za nás všechny," dodal Norris.

– Globe24.cz

100

Vitásková nachystala zákon o vyvlastnění Bakalova majetku

Čtěte dále