Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie po 43 letech odhalila vrahy, kteří znásilnili a zastřelili dvě školačky

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

Washington - Americká policie zatkla v úterý dva muže, kteří jsou podezřelí z vraždy dvou školaček. Před více než 40 lety dívky někdo znásilnil a pak zastřelil. Vyšetřovatelé se na stopu podezřelých dostali díky testům DNA z místa činu.

Policistům se pravděpodobně podařilo objasnit 43 let starou vraždu dvou školaček. Už zadrželi dva muže, kteří jsou podezřelí z toho, že v roce 1973 sexuálně napadli a poté zastřelili brokovnicí dívky ve věku 12 a 13 let. Neúspěšné vyšetřování bylo ukončeno v roce 1976.

Zločince se v minulosti nepodařilo vypátrat. V roce 2014 se vyšetřovatelé k případu vrátili a nechali provést analýzu DNA z místa vraždy. Výsledky testů se shodovaly s DNA dvou bratranců, kteří byli v minulosti trestáni za držení drog a sexuální násilí.

K vraždám dívek došlo asi 60 kilometrů od Sacramenta. Oběma mužům je dnes 65 let. Policisté zatkli jednoho z nich v Kalifornii, druhého v Oklahomě. Jak vysoký trest jim hrozí v případě, že budou za 43 let starou vraždu odsouzeni, zatím není jasné.

Témata:  vražda znásilnění USA

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 10:28

V noci Rusové provedli útoky na energetickou infrastrukturu ve třech oblastech Ukrajiny

V noci na dnešek Rusové provedli útoky na energetickou infrastrukturu ve třech oblastech Ukrajiny, což způsobilo poškození zařízení a zranění alespoň jednoho pracovníka. Oznámil to podle ukrajinských médií ministr energetiky Herman Haluščenko. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy