reklama

Devítiletý Jackson Grubb (foto zde) z amerického města Raleigh byl v poslední době zamlklý a přestal se těšit do školy. Spolužáci ho totiž každý den šikanovali. Čekali na něj před školou, domem nebo v parku, aby ho mohli mučit. Mlátili ho a ponižovali.

Jackson prý nejdříve na šikanu reagoval s humorem, případně se s nimi pral. Jeho babička mu dokonce pomohla postavit srub na stromě, aby si udělal kamarády. V posledních několika týdnech se ale jeho nálada úplně změnila a vypadalo to, že úplně ztratil sílu bojovat.

"Trávila jsem s ním hodně času, snažila jsem se ho z toho dostat. Ale Jack byl ten typ, který v sobě věci drží a já jsem se k němu nedokázala dostat," uvedla Jacksonova babička a opatrovatelka Betsy Baberová.

Chlapce našla v sobotu odpoledne jeho sestra v pokoji mrtvého, když ho šla rozveselit. Chtěla mu ukázat žábu, kterou chytila venku, místo toho musela volat záchranku. Lékaři už Jacksonovi nemohli pomoci.

"Hned jsme přišli, viděli jsme tam jet sanitku. Když jsem se dostala do nemocnice, nechtěli mě k němu pustit, takže mi došlo, že je něco špatně. Když jsem pak viděla všechny brečet, věděla jsem, že je pryč," popsala Jacksonova matka Diana Crump.

Policisté nařídili soudní pitvu, ještě před jejími výsledky ale vyloučili cizí zavinění. "Na základě šetření na místě a výslechu mnoha svědků i sousedů jsme usoudili, že šlo o neštěstí," potvrdil šerif Raleigh County.