Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Američan zaútočil na policistu sekáčkem na maso, policie jej osmnáctkrát střelila

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

New York - Divokou honičku a následně i přestřelku vyvolal v ulicích New Yorku muž, který zaútočil na policistu. Američanovi se nelíbila pokuta za parkování, spor skončil krvavě.

Muž, který nebyl spokojen s pokutou za parkování napadl policistu v civilu sekáčkem na maso. Dvaatřicetiletý Akram Joudeh byl velmi rozezlen, když na svém autě našel policejní botičku, neboť parkoval na nepovoleném místě. Tu se snažil odstranit železnou tyčí. Jeho konání si však všimla hlídka.

Na strážce zákona Joudeh vytáhl sekáček na maso a pohrozil jim, pak se dal na útěk. Pronásledovat ho začal i detektiv v civilu, který se rozhodl prchajícího muže zastavit. Joudeh se však z potyčky s ním vymanil pomocí sekáčku, kterým způsobil policistovi krvavý šrám v obličeji. Pak na něho začali pronásledující strážci zákona střílet a celkem osmnáctkrát zasáhli.

Policie k věci zaujala jasný postoj. "Mějte na paměti, že právě zaútočil na policistu mimo službu, který má patnácticentimetrový zářez ve tváři. Měl v ruce třiceticentimetrový sekáček. Stříleli tak dlouho, dokud hrozba nepominula," hájil před novináři horlivost svých kolegů komisař Jimmy O'Neill.

Joudeh svá zranění přežil a nyní je ve vážném, ale stabilizovaném stavu v nemocnici, uvedla NBC.

Témata:  USA policie USA

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy