Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Uprchlíci se poprali s fotbalovými chuligány, dav rozháněla policie

Rakouská policie
Rakouská policie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Linec - V noci na dnešek se v centru rakouského Lince strhla bitka mezi uprchlíky a fotbalovými chuligány. Policie rozháněla dav pepřovými spreji, tři lidé skončili v nemocnici.

Incident se stal před 04:00 SELČ v restauraci, kde se obvykle scházejí žadatelé o azyl. Do prostoru pronikla i přes úsilí ochranky skupina fotbalových chuligánů a v restauraci vypukla bitka, do níž se zapojilo na 30 lidí. Většinou byli posilněni alkoholem. Podle svědků se tloukli lahvemi, někteří byli i ozbrojeni nožem.

Při bitce dva chuligáni a jeden migrant skončili v péči lékařů. Jeden z nich utrpěl zlomeninu nosu, další dva byli vážně pořezaní.

Rvačku ukončil až zásah zhruba 20 policistů, kteří proti oběma skupinám použili pepřový sprej. Policisté následně identifikovali sedm lidí, které podezřívají z rozpoutání násilností, a zahájili proti nim vyšetřování.

Témata:  Rakousko uprchlíci násilí

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy