Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie našla v New Jersey další bomby, odpálila je

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

New Jersey - Ve městě Elizabeth v americkém státě New Jersey bylo nalezeno pět malých nástražných zařízení, policisté je odpálili. Starosta tvrdí, že město nebylo cílem útoku.

Podezřelý obsah koše nahlásili dva muži, kteří vybírali odpadky poblíž nádraží v Elizabeth. Policii sdělili, že "viděli dráty a trubku", řekl novinářům starosta města Christian Bollwage.

Policejní pyrotechnici využili dálkově řízeného robota k odpálení zařízení, která neměla rozbušky ani žádný časovač. "Robot přeřízl drát a vybuchlo to," řekl Bollwage s tím, že exploze byla kontrolovaná.

Incident se stal dva dny poté, co výbuch podomácku vyrobené nálože na Manhattanu v New Yorku zranil 29 lidí. Policie pak několik bloků od místa exploze objevila další nálož. Newyorský guvernér Andrew Cuomo v neděli označil výbuch za teroristický čin, podle něj ale nic nenasvědčuje tomu, že by incident měl nějakou spojitost s mezinárodním terorismem a tedy i s organizací Islámský stát.

Podle CNN nic nenaznačuje, že by byl nález v Elizabeth spojen s newyorským nebo newjerseyským incidentem. Bollwage také řekl, že podle něj nebylo město cílem útoku. "Ať už to vyhodil kdokoli, pravděpodobně se toho snažil zbavit," uvedl starosta s tím, že v místě, kde se nálože našly, se zpravidla nepohybuje mnoho lidí.

Témata:  USA bomby terorismus

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy