Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Migrant obviněný z brutálního znásilnění přijel do Evropy jenom kvůli ženám. Proč ještě nebyl deportován?

Rakouská vlajka
Rakouská vlajka
Foto: Pixabay

Linec – Před krajským soudem v rakouském Linci stanul ilegální přistěhovalec z Alžírska, který je obviněn z toho, že letos v dubnu brutálně napadl, zbil a znásilnil ženu. Přestože nejde zdaleka o jeho první provinění, země jej doteď nebyla schopna deportovat do vlasti.

Migrant, který byl již podle serveru Breitbart několikrát odsouzen v Rakousku i ve Francii, podle obžaloby v dubnu znásilnil ženu, kterou poté ještě brutálně zbil. Oběť po útoku zůstala ležet v bezvědomí v křoví nedaleko autobusové zastávky, kde k napadení došlo. 

Alžířan před soudem vinu popřel. Když byl dotazován, proč přijel do Rakouska, jeho odpověď některé šokovala. „Přišel jsem do Rakouska š*kat ženy," přiznal bez obalu. Pětatřicetiletý cizinec je také obviněn z pokusu o znásilnění a napadení, ke kterému mělo dojít loni v listopadu. Kvůli tomu mu byla zamítnuta žádost o azyl, navíc nesmí cestovat.

Země jej však doteď nebyla schopná vyhostit. Deportaci komplikuje fakt, že Rakousko nemá uzavřené žádné dohody s Alžírském.

U soudu svědčil mimo jiné student, kterého žena oslovila, aby jí pomohl. „Ta žena ke mně přišla, byla pokrytá krví. Ani jsem neviděl její tvář. Řekla mi: Byla jsem znásilněna," vypověděl. Poté, co toto svědectví zaznělo, se předsedkyně senátu Ursula Eichlerová zeptala obviněného, zda by chtěl ke svému prohlášení něco dodat. Výpověď oběti, svědků a DNA totiž svědčily proti němu.

Alžířen prostřednictvím svého tlumočníka tvrdil, že oběť nikdy předtím neviděl. „Přísahám Bohu, že jsem tu ženu neznásilnil," zopakoval několikrát.

Podle tamních médií byla oběť traumatizována a měla vážná zranění na levé straně obličeje. Poté, co byla v soudní síni puštěna nahrávka jejího svědectví, odešla žena s pláčem pryč. Její příbuzní ji doprovodili.

Kromě fyzických ran si napadené z útoku odnesla také těžké psychické trauma. Od dubna prošla devíti různými typy lékařského ošetření a psychoterapeutickou péčí, trpí silnou úzkostí a bere léky na nespavost.

Slyšení bylo odloženo, aby mohlo být provedeno psychiatrické vyšetření obviněného a vypracována zpráva o zdravotním stavu oběti. Pokud bude Alžířan usvědčen, může si odsedět až 10 let.

Témata:  Rakousko znásilnění

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy