Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francie zatkla kvůli útoku v Nice dalších osm lidí

Francouzská policie
Francouzská policie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Paříž - Ve Francii bylo zatčeno dalších osm lidí v souvislosti s červencovým útokem v Nice. Mezi podezřelými jsou občané Tuniska a Francie.

Podle zdroje blízkého vyšetřování byli podezřelí zatčeni v pondělí večer a dnes ráno na jihovýchodě Francie.

"Jde o lidi, kteří měli vztah k útočníkovi. Jsou vyšetřováni a byli umístěni do vazby. Jde o osoby národnosti francouzské a tuniské," uvedl podle AFP bez dalších podrobností. V souvislosti s útokem v Nice již bylo obžalováno šest lidí.

Na přímořské promenádě v Nice útočil 14. července jednatřicetiletý Tunisan Mohamed Lahouaiej Bouhlel. S nákladním autem vjel do davu lidí, kteří večer přišli oslavit státní svátek. Během chvilky srazil stovky lidí, z nichž 86 zemřelo na místě či později v nemocnici.

Témata:  Francie teroristický útok ve Francii: nákladní auto najelo do davu terorismus

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.