Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zločin bývalé hvězdy je stále nevyřešen. Nalezený nůž nepatřil útočníkovi

Krimi, ilustrační fotografie
Krimi, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Los Angeles - Podle nové analýzy nebyl nůž nalezený v bývalém domě někdejší hvězdy amerického fotbalu O.J. Simpsona použit k vraždě jeho manželky Nicole Brownové a jejího přítele Ronalda Goldmana. Zločin se stal v roce 1994.

"Nevíme, zda je to mystifikace, ale podle analýzy DNA, kterou jsme provedli, neexistuje žádné spojení s vraždami," uvedla dnes policie.

V roce 1995 porota v Los Angeles v mimořádně ostře sledovaném "procesu století" Simpsona zprostila obvinění z dvojnásobné vraždy. Vražedná zbraň se tehdy nenašla, nenašel se ani viník. Obhájci tehdy přesvědčili porotu, že případ v neprospěch obžalovaného zmanipulovala rasistická policie.

Nůž se údajně objevil až v roce 1998 při bourání někdejší Simpsonovy rezidence. Nález značky Buck se zatahovací čepelí se následně dostal k vysloužilému policistovi, který ho odevzdal policii. Bývalý policista řekl, že ho dostal od stavebního dělníka.

I kdyby se prokázalo, že nůž je skutečně vražednou zbraní a že patřil Simpsonovi, stejně by nemohl být znovu souzen. Táž osoba totiž nemůže být vyšetřována a souzena pro stejný trestný čin dvakrát.

Simpson nakonec kvůli jinému případu stejně skončil ve vězení, kde je dosud. V roce 2008 byl odsouzen za loupežné přepadení a únos.

Témata:  USA vražda policie USA

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 20:05

Ukrajinští piloti budou trénovat na dalších třech nizozemských F-16

Nizozemsko předá tři stíhačky F-16 na rumunskou leteckou základnu, na které se ukrajinští piloti a další personál učí pracovat s těmito stroji. Informovala o tom agentura Reuters. Nizozemsko je součástí mezinárodní koalice, která má v plánu dodat ukrajinské armádě stíhačky americké výroby. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy