Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Mexiku zavraždili neteř šéfa španělského fotbalu

Mexiko, ilustrační foto
Mexiko, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Madrid - V Mexiku byla unesena a zavražděna neteř prezidenta Španělské fotbalové federace (RFEF) a viceprezidenta evropské asociace UEFA Ángela Maríi Villara.

Tělo ženy (†36), která v mexické metropoli tři roky pracovala, bylo nalezeno dva dny po únosu minulý čtvrtek, ale až v úterý byla identifikována.

"Mluvil jsem s jejím strýcem Ángelem Maríou Villarem od začátku a byli jsme odhodláni tuto situaci vyřešit," řekl rozhlasové stanici Onda Cero španělský ministr zahraničí José Manuel García-Margallo.

Villarova neteř byla unesena v úterý 13. září, kdy byla vytažena z taxíku. Únosci ji dovedli k bankomatu a donutili vybrat peníze. "Druhý den se spojili s rodinou a rodina kontakovala nás," uvedl García-Margallo.

"Ujišťuji, že rodina zaplatila množství peněz, o které byla žádána, téměř kompletní částku. Předpokládali jsme proto, že je pouze otázkou času, než se objeví volná a zdravá. Bohužel k tomu nedošlo," dodal šéf španělské diplomacie.

Témata:  Španělsko Mexiko UEFA

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:01

Počet mrtvých v Pásmu Gaz překročil 34 tisíc

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy